Materiaal gebruik

BOKSMATERIALEN

Als je bij ons begint, kan je in eerste instantie gebruik maken van de leenhandschoenen, we raden wel aan om zelf handschoenen aan te schaffen.
Voor een proefles zijn een bitje en bandage niet nodig, maar als je lid wordt dan zijn ben je verplicht om deze aan te schaffen voor veiligheid en hygiëne.

Bij ons kun je zowel een bitje (met mint), bandages als bokshandschoenen kopen, maar je bent ook vrij om deze elders aan te schaffen.
Wij adviseren je dan wel om leren handschoenen te kopen, omdat deze kwalitatief beter zijn dan pvc handschoenen. Let er bij je aankoop ook op dat mannen met 16 oz trainen, vrouwen met 14 oz.
Let op: In verband met veiligheid wordt er niet met minder oz getraind!  Dit geheel volgens de voorschriften van de Nederlandse Boksbond !

Tijdens het sparren wordt er gebruik gemaakt van een hoofdbeschermer. Deze hoef je zelf niet aan te schaffen.

 

bokshandschoenen

De Bokshandschoenen Basic zijn de meest geschikte bokshandschoenen voor de recreatieve (kick)bokser. Deze klassieke bokshandschoenen hebben een compacte pasvorm en beschikken over een goede padding bij de knokkels.
Dit model is voorzien van een brede klittenband sluiting bij de polsen.

bandages

De Bandages van Nikko beschermen zowel de handen als de bokshandschoenen. Middels de bandages zet je de polsen goed vast en houdt je de gewrichten goed bij elkaar. Daarnaast nemen de bandages het zweet op, waardoor je bokshandschoenen langer meegaan. Het elastische materiaal (65%/35% Poly/Cotton) zorgt ervoor dat je de bandages naar wens om kan wikkelen, voor een comfortabele training.

Bitjes

Het Bitje Mint is de meest verkochte tandbeschermer binnen de Nikko collectie. Het bitje kan gebruikt worden tijdens diverse sporten. Deze mondbeschermer heeft een comfortabele pasvorm en is voorzien van een mint smaakje.

Hoe maak ik een bitje op maat:
– Leg het bitje maximaal 30seconde in een kommetje net geen kokend water.
– Laat het bitje 2 a 3 seconde afkoelen onder koud water
– Stop het bitje in je mond en bijt voor 1 minuut, duw goed aan met je vingers en zuig vacuüm

Voor meer informatie of tips kun je ook de trainers raadplegen.

Comments are closed.