De club heeft op dit moment zo’n veertig leden: mannen en vrouwen vanaf 15 jaar. Er wordt twee keer per week, anderhalf uur getraind. Alle aspecten van de bokssport komen hierbij aan bod. Denk aan conditietraining, bokstechnieken, zaktraining en sparren die de trainingen pittig maken. Veiligheid en respect voor elkaar staat hierbij voorop. Er wordt gewerkt aan mooi en technisch boksen.
Bij Boksclub Venray kun je recreatief te trainen. Doel van deze club is het beoefenen en bevorderen van de bokssport.
Er wordt tijdens de trainingen rekening gehouden met het niveau van de individuele bokser.
De trainingen richten zich op het ontwikkelen van de boksvaardigheden en het hebben van plezier in de bokssport.
Tijdens de trainingen komen onder andere stabiliteitsoefeningen, conditieoefeningen, bokstechnieken, bokszak-trainingen en het sparren aan bod.
In 1983 kreeg Venray zijn eigen boksclub, een dependance van de Heerlense boksschool. De eerste vestiging was op de bovenverdieping van het Pentagon en in de gymzaal van St. Anna. Midden jaren ’80 verhuisde de boksclub naar de Gasstraat.
Boksclub Venray kende met 15 tot 20 leden, waaronder talentvolle boksers en Zuid-Nederlandse kampioenen Fons Merken, Eric van Lipzig en Hans Rozen, een fantastische start.
Fons Merken, oprichter van Boksclub Venray, verteld trots dat de leden van de boksclub eind jaren ’80 op aardig niveau stonden te boksen. Er werd minimaal vier keer per week getraind en daarnaast gingen de boksers ook nog de bossen in om hun conditie op peil te houden.
Begin jaren ’90 nam het aantal leden af. Toch bleef er in Venray behoefte aan een boksclub en is er in ’92-’93 nieuw leven in de club geblazen. Het uitgangspunt veranderde echter wel van wedstrijdsport naar recreatiesport. Omdat Boksclub Venray de naam van de bokssport hoog wilde houden werd het bestuur selectief in het aannemen van nieuwe leden. Naast boksen werd ook het sociale contact tussen de leden steeds belangrijker gezien. Boksclub Venray is meer dan alleen boksen en dat blijkt uit de gezellige boksuitjes, boksborrels en de vriendschappen die door de jaren heen zijn ontstaan.
In 2016 is Boksclub Venray een jaar aangesloten geweest bij de Nederlandse Boksbond (NBB). Toenmalig trainer Rob Bruin had de KSS2 en KSS3 opleiding succesvol afgerond en zijn er een aantal boksers van de club klaargestoomd tot wedstrijdboksers.
Met een mooie demo als start, zowel winst- als verliespartijen en uiteindelijk twee boksers (Danny en Maciej) die de finale van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen gehaald hebben en hierbij tweede zijn geworden, was het een leerzaam jaar voor ons allemaal.
Vanuit het bestuur is aan het eind van het jaar het besluit gekomen om ons af te melden bij de NBB en ons weer te richten op recreatief boksen. Omdat er anno 2021 weer animo is onder sommige leden van Boksclub Venray om wedstrijden te gaan draaien, is er besloten om ons weer aan te melden bij de Nederlandse Boksbond (NBB).
Na een lang traject met onderhandelingen met de gemeente Venray kreeg Boksclub Venray in 2011 een eigen ruimte, die gedeeld wordt met thaiboksvereniging Quinn Gym. Op verzoek van de gemeente is deze ruimte in eerste instantie nog anderhalf jaar afgestaan aan PopPodium Venray, waarna de boksclub in juni 2013 de sleutel kreeg van de nieuwe ruimte: de oude sportkantine in de Wetteling. In die tussentijd vonden de trainingen van de Boksclub Venray plaats in de gymzaal van basisschool de Meulenbeek in Oostrum. Met veel inzet van leden van zowel de boksclub als de thaiboksclub en financiële ondersteuning van gemeente en sponsoren kon Boksclub Venray in oktober 2013 de trainingen hervatten. Sinds de nieuwe (zichtbare) locatie, is er weer een toename van het aantal actieve leden.
Comments are closed.