De club

De club

Bij Boksclub Venray is het mogelijk om recreatief te trainen, voor het beoefenen en bevorderen van de bokssport. Een aantal leden van de Boksclub trainen nu ook voor wedstrijden. Er wordt tijdens de trainingen onderscheid gemaakt tussen beginners en gevorderden.
De trainingen richten zich op het ontwikkelen van de boksvaardigheden en het hebben van plezier in de bokssport. Tijdens de trainingen komen onder andere stabiliteitsoefeningen, conditieoefeningen, bokstechnieken, zaktrainingen en het sparren aan bod.

Nederlandse Boksbond

De vereniging bestaat sinds 1983 en van januari 2016 tot en met december 2016 zijn we als club aangesloten geweest bij de Nederlandse Boksbond. Dit was mede om te kijken of er voldoende animo was en er voldoende wedstrijden gedraaid konden worden. Uiteindelijk blijkt dat het voor Boksclub Venray niet haalbaar is om aangesloten te blijven bij de NBB en heeft het bestuur besloten om de club af te melden.

Boksclub Venray typeert zich met een vriendelijk en sociaal karakter. Er wordt er wekelijks op dinsdag en donderdag getraind. Onder leiding van trainers Maurice Jansen, Danny Hendrix en Rob Martens is geen enkele training hetzelfde. Tijdens de trainingen is er veel afwisseling wat betreft conditieoefeningen en technische boksoefeningen.

Huishoudelijke opmerkingen

Lees onze belangrijkste punten in het huisregelement.
Kom op tijd!
Er wordt op binnen-/ zaal-/ boksschoenen getraind. Niet op blote voeten i.v.m. hygiƫne.
21:30u wordt door de beveiliging gesloten, houd hier rekening mee.
Trainingen staan onder leiding van de aangewezen trainers, respecteer de instructies van de trainers.
Trainingen staan onder leiding van de aangewezen trainers, respecteer de instructies van de trainers.
Fietsen dienen in de daarvoor bestemde fietsenstalling geplaatst te worden.

Locatie en trainingen

De Wetteling

Zuidsingel 2 (oude sportkantine)

Dinsdag

19:30u tot 21:00u

Donderdag

19:30u tot 21:00u

Als je nog geen lid bent en toch wil komen trainen neem dan contact op voor meer informatie over de proefles. Via de mail wordt er dan een afspraak gemaakt wanneer je kunt starten!

Ook zin om te boksen?

Schrijf je dan in via ons inschrijfformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!